mgr Małgorzata Kluch

dietetyk kliniczny

Doktorantka, prowadzi badania naukowe z zakresu chorób dietozależnych. Autorka publikacji naukowych w specjalistycznych czasopismach branży medycznej.

Ukończyła studia wyższe magisterskie na kierunku Dietetyka o specjalności Dietetyka Kliniczna w Wyższej Szkole Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi. Jest również absolwentką studiów podyplomowych na kierunku Dietetyka. Ukończyła specjalistyczny kurs „Praktyczne zastosowanie coachingu w pracy dietetyka” organizowany przez Wyższą Szkołę Biznesu i nauk o Zdrowiu w Łodzi.
Staż doszkalający odbywała w Wojewódzkim Szpitalu Zespolonym w Koninie oraz w poradniach dietetycznych. Jest również dyplomowaną pielęgniarką. Posiada uprawnienia do wykonywania badań i testów na nietolerancje pokarmowe. Członek Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków, Partner Cambridge Diagnostics Polska. Do opracowania diety wykorzystuje zalecenia żywieniowe Instytutu Żywności i Żywienia. Posiada licencję do programu informatycznego dla dietetyków ww. instytucji. Wykonuje badania analizy składu ciała technologią BIA certyfikowanym urządzeniem medycznym.

Prowadzi szkolenia, warsztaty, wykłady dla firm, przedszkoli i szkół.

Zawodowe zainteresowania: leczenie dietetyczne w chorobach dietozależnych, psychodietetyka, dietetyka dziecięca. Jest autorką publikacji: „Zdrowie jest najważniejsze – zacznij od diety”, „Nietolerancje pokarmowe – warto wiedzieć, co jeść”, „Dieta pudełkowa – za i przeciw” i wiele innych zobacz. Uczestniczka wielu szkoleń, kursów, zjazdów, konferencji.

Specjalizacje

  • Dietetyk kliniczny
  • Psychodietetyk
  • Dietetyk dziecięcy
  • Dyplomowany Diet Coach